Op 1 augustus 2019 rond 05.13 vind er een nieuwe maan plaats. De nieuwe maanfase luidt iets nieuws in, zoals dit bij iedere nieuwe maan gebeurd. De Zon en de Maan staan dan conjunct (= op 0° graden verschil). De nieuwe maan is een moment waarop de zon en de maan samen opkomen en ondergaan. De maan is om die reden bijna onzichtbaar -je ziet hooguit een kransje van licht- maar niet minder voelbaar… Ze staan beide in het teken van het sterrenbeeld Leeuw.

Wist je dat deze maand twee nieuwe manen heeft? Namelijk op 1 én op 30 augustus. Dit fenomeen treedt ongeveer iedere 29 maanden op. De nieuwe Maan is het meest effectieve moment om te mediteren en jezelf te openen voor de frequenties, waardoor met ‘gemak en gratie’ de frequenties geïntegreerd kunnen worden. De kans is daardoor groot dat je met meer gemak door de maand heen rolt.

Opruimen en loslaten

Het is tijd om op te ruimen en los te laten. Dat betekent ook gelijk dat je je deze dagen voor de eerste van de maand en de dagen erna vrij onrustig kunt voelen.

Nieuw begin

Mercurius direct valt op de eerste dag van de maand augustus en het is tevens op deze dag Nieuwe Maan in Leeuw. Dit samen maakt dat we een nieuwe fase ingaan en deze dag kan aanvoelen als een nieuw begin. Een nieuw begin, waarin er weer nieuwe contacten in je leven kunnen komen, maar ook voor belangrijke beslissingen komt te staan.

De energie van Mercurius gaat weer meer zijn uitwerking hebben naar buiten toe en zal meer zichtbaar zijn in de uiterlijke wereld. Je kunt dan ook jouw nieuwe opgedane kennis en inzichten gaan toepassen, ideeën uitwerken, nieuwe samenwerkingscontracten sluiten of een contract ondertekenen voor een nieuwe woning of werk. Je gaat jezelf meer zichtbaar maken, door het gebruik van social media, de krant, televisie of laat je op een andere manier meer jouw stem horen. En door de invloed van de Nieuw Maan in Leeuw, zal je hiermee meer in de schijnwerpers komen te staan.

Er kunnen ook oude en nieuwe contacten op jouw pad komen, die jou verder gaan helpen in de nieuwe fase die in bent gegaan. En sommige contacten kan je dan ook achter je hebben gelaten of op een laag pitje hebben gezet. Het contact met jouw broers/zussen kan nu ook belangrijker zijn. Misschien hebben jullie nog wat uit te praten, omdat gevoelens van trots en dominantie een rol hebben gespeeld in jullie contact of eventuele conflict.

Verder kan je sterk de behoefte voelen om klusjes te doen in bijv. je huis of tuin, om alles een luxere uitstraling te geven. Je kunt je ook onrustig voelen en veel dingen tegelijk willen doen. Je kunt ook last hebben van chaos in je hoofd, omdat je aan zoveel ideeën tegelijk wilt beginnen. Wanneer je alles stapje voor stapje doet en één klusje tegelijkertijd begint en afmaakt, zal je het meeste succes behalen!

Nieuwe maan in Leeuw

En dát sluit perfect aan bij de nieuwe maan in Leeuw. Deze maanfase kan letterlijk aanvoelen als een nieuw begin. Je staat (beter) in contact met je creativiteit. En voor wie denkt geen spatje creativiteit in zich te hebben: iedereen is creatief. De één op culinair gebied, als hij of zij staat te kokkerellen in de keuken bijvoorbeeld. De ander in schilderen, tekenen of schrijven… En weer een ander in het maken van kunstwerkjes in Excel. Laat deze kans niet voorbij gaan, en omarm de artiest in jezelf voor het opzetten en bewerkstelligen van je zielsverlangens. 

Ook geeft de nieuwe maan je een duwtje in de rug om dichter bij jezelf te komen. Dat houdt in: liefde voor jezelf voelen, extra werken aan zelfvertrouwen en stilstaan bij al je kwaliteiten. Dichter bij jezelf komen opent je hart en doet wonderen voor je welzijn. De nieuwe maan in Leeuw vraagt daarnaast je aandacht om te gaan vieren: het leven én de leukerd die jij bent. En dat verklaart wellicht waarom dit een uitstekende periode is om op vakantie te gaan. 

Tweelingzielen

Ook heeft deze Nieuwe maan een sterke uitwerking op relaties. Tweelingzielen kunnen in een loyaliteitsconflict zitten wanneer zij het gevoel hebben tussen twee partijen in te staan. Zij kunnen dan ook de tijd nodig hebben om op een rustig tempo veranderingen door te voeren in hun leven. Vooral wanneer er kinderen en/of een partner in het spel is. Zij willen misschien wat meer beschermend zijn naar hun gezin en rekening houden met de gevoelens van de ander(en), om zo niemand te kwetsen en de sfeer goed te houden. Veel verschillende gevoelens kunnen naar boven komen. Je kunt teleurgesteld zijn wanneer je het gevoel hebt dat je geremd wordt en niet bij je tweelingziel kan zijn. Of wanneer jij niet op de eerste plaats komt bij jouw tweelingziel. Ook jaloerse gevoelens kunnen getriggerd worden.

Wanneer er contact mogelijk is tussen twins, kan het zijn dat gekwetste gevoelens niet echt worden uitgesproken. Jij of de ander kan misschien maar moeilijk het achterste van zijn/haar tong laten zien en communicatie kan dan ook stroef gaan. Door de invloed van Uranus, wat voor een verrassingselement kan zorgen, kan er in jullie leven een nieuwe liefde in het spel komen. Dit kan deze Nieuwe Maan een (lichtelijk) dramatisch tintje geven.

Tweelingzielen kunnen elkaar ook spiegelen op het gebied van eigenwaarde, eigenliefde en zelfbeeld. Je kunt gestimuleerd worden om meer in je eigen kracht te komen en aan jezelf te werken. Maar ook om je plannen en ideeën verder uit te voeren en hierin niet te wachten op je tweelingziel, als jullie nog niet samen (kunnen) zijn.

Tweelingzielen gaan steeds meer voelen dat ze alleen nog maar hun hart kunnen volgen. Zij kunnen intuïtief boodschappen krijgen over hun (gezamenlijke) toekomst.

Happy new moon!

Bron: Nieuwetijdskind, Happinez